tiistai 8. heinäkuuta 2014

Helle saapui
Yhtä salaperäisesti kun kylmä rintama katosi, ilmestyi aurinko mollottamaan pään päälle, Nopeasti katosivat jalasta kahdet villasukat vaihtuen kesävaatteisiin, jotka jostain kumman syystä ovat jälleen käyneet ahtaaksi. No, enpä jaksa sitä nyt surra, sillä olen päättänyt ottaa auringosta kaiken irti. Hikinorot valuvat pitkin selkää ja sukankudin oli pakko piilottaa viileimpien säiden varalle, sillä villalanka lämmitti sylini äidillisen hehkuvaksi. Omenapuun varjossa olen pyörittänyt moninaisia ajatuskuvioita, jos ajattelemisesta maksettaisiin palkkaa, olisin hirmu rikas. Mattopesun jälkeen pulahdin itsekin muoviseen paljuun. Naskartelija ilmestyi kameran kanssa kuin loihdittuna paikalle.
"Vian ei tarvitse olla suuri, kun se on päässä" sanoi ystäväni minulle aikoinaan. Saman vian epäilen pesiytyneen mieleni mutkaan kun julkaisen tämän kuvan: oletteko nähneet Helga-neidin- kylpemässä?Kalasesonkikin on avattu. Naskartelija sai kesän ensimmäisen kuhan ja minäkin olin saada yhden, mutta tumpeloin ja kala pääsi karkuun. En jaksanut sitä kauaa surra, sillä ilma oli kuin linnunmaitoa ja maisema helli ihmislasta ennenkokemattomalla tavalla.Olen siirtynyt nukkumaan lattialle, sillä sänky hehkuu lämpöä, peitto painaa ja lakana kietoutuu kaulan ympärille. Rakkaat ystäväni hyttyset ovat heränneet kohmeestaan ja soi soiseli inisevät korvani juuressa. Olin miltei unohtanut, että hyttysetkin kuuluvat kesään.


Tomaatit ovat vihdoinkin osoittaneet kasvun merkkejä, ehdin jo luulla että kasvattavat vaan hirmuisesti lehtiä. Aurinko saa kaiken  kauniisti kasvamaan.

Olen kokenut ihmeen, jonka haluan teille kertoa. Eräänä aamuna kun aurinko vilkkui puiden lomasta, jokaisella lehdellä oli sen ansiosta kultainen reunus. Päätin, että nyt on kamerakierroksen aika. Astuin mökin rapuilta kaksi askelta kun jokin suhahti hiuksiani hipaisten edessä olevaan kukkaan. Ritariperhonen oli tullut. Minulla oli kamera kädessä ja niinpä ampaisin "sarja-tulta" kohti perhosta. Noin viidessä sekunnissa kuvaussessio oli ohi. Perhonen lensi korkealle ja katosi näköpiiristäni. Jännitin, tulikohan yhtään kunnon kuvaa, tuli se yksi ja ainoa. Arjen ihme toi hymyn huulilleni.Kuva-arvoitus: mitä askaretta ämpy yrittää kuvata ( huom. 'taiteilijan vapaus')


Hehkuvan heleää heinäkuuta blogini vierailijoille!5 kommenttia:

 1. Ihanan hauska kuva kylpyhetkestä!!
  Kyllä sarjatuli kannatti, kauniin kuvan sait ritariperhosesta.

  Veikkaisin, että trimmeri on päässyt tositoimiin :) Hurisee nimittäin huomena meidän pihalla.

  Nautitaan helteistä!

  VastaaPoista
 2. Sinulla onkin upeat puitteet ympärillä nautiskella kesästä ja kylvystä.
  Heh, olisin veikannut, että Ämppy harrastaa kengurukepillä poukkoilua, mutta taitaa sittenkin olla vain trimmeri.

  VastaaPoista
 3. Kyllä Ämpyn passaa kesämaassa, kun on aammeet ja kaikki rannan lisäksi. Ensin katsoin, että Ämpy siinä kesyttää käärmettä, mutta sitten huomasin ruohonkäsittelijän korvasuojaimet. t. Piri

  VastaaPoista
 4. Huisin mukavia puuhia olet kehittänyt helteiden kunniaksi. Siimaleikkurilla pihaa siistiksi ja mattopyykin jälkeen paljuun ottamaan itse kylvyt. Onnekkaasti sait perhosen myös kuvatuksi ja epäonnisesti kalasi pääsi karkuun. Kaikkea sattuu ja pitääkin, että elämä elämästä maistusi.
  Minä keksin helleilmojen ajaksi pystyttää teltan parvekkeelle, kömmin sinne nukkumaan. Itikat ei kauan viitsi inistä telttakankaan ulkopuolella, kun eivät käsiksi pääse.

  VastaaPoista
 5. Kiitos rakkaat kanssakulkijat, matka jatkuu...

  VastaaPoista