tiistai 26. elokuuta 2014

Paljon ja Pahoja
Otsikon käsite syntyi kauan aikaa sitten, silloin allekirjoittanut oli lähdössä kauppaan ja kyseli perheenpäältä lisäyksiä ostoslistaan. Paljon ja Pahoja vastasi perheenpää.Tarkennus mitä Paljon ja Pahat tarkoittavat osoittautui kekseiksi joita lähes joka kaupassa myydään isoissa megapusseissa. Asian fokus on maussa, joka ei kiehdo popsimaan koko keksipakettia yhteen menoon, mutta tainnuttaa omalla persoonallisella maullaan halun syödä keksejä yhteen tai korkeintaan kahteen kappaleeseen.

Esikoinen muisteli maailmalla "Paljon ja Pahojen" symboliikkaa ja asian ympärille muodostui kiihkeä keskustelupiiri facebookissa.. Lukuisia makuja ja epämakuja syntyi kiihkeään tahtiin. Tiedän , että makuasioista ei voi kiistellä, mutta laitanpa sormeni myös tähän soppaan. Tämänhetkinen lempparini keksien lukuisassa joukossa on Digestive. Myös laakea murotaikinainen littanakeksi, jonka nimi on hukassa kilpailee edellä mainitun kanssa. 

Paljon ja Pahat ovat mielestäni epämääräisiksi möykyiksi leivotut ja mustia pisteitä sisältävät hehtokeksit jotka ohitan kaupassa viileästi vailla tunteita.

Vastatessanne kysymyksiini lemppareistanne ja niistä toisista vähemmän lemppareista, osallistutte samalla arvontaan, jossa palkinto on pieni mutta voittamisen ilo suuri.

Sadepäivän ratoksi!

8 kommenttia:

 1. Hah, hauska aihe!

  Vohvelit ovat paljon ja pahoja, kuivempia kuin marie-keksit.

  Lempparini ovat jotkut cookies-tyyppiset keksit, jotka ovat isoja, sisältävät runsaasti suklaamöykkyjä ja joita paketissa on max kahdeksan eli liian vähän :(

  VastaaPoista
 2. On ihan pakko vastata, kun niin mukavasti johdattelit aiheeseen. Olen pikemminkin pullahiiri, joka yrittää laihduttaa olemalla ostamatta pullatuotteita. Keksipaketteja en ole ostanut kotiin aikoihin.

  Jonakin ajanjaksona pidin Jaffa-kekseistä. Niiden suklaaseen kätketty marmeladikerros oli äärettömän hyvää.

  Koskaan en ole oppinut pitämään vohveleiden äklöstä mausta.

  VastaaPoista
 3. Tykkään kerroskekseistä, sellaista isoissa pyöreissä paketeissa olevista edullisista - ne ovat mökkikeksejä. Suklaahippukeksit ovat juhlakeksejä ja Digestive aivan loistava juustokakun pohja.
  Yleensä meillä ei paljoa nautita keksejä - leivon kaiken itse paitsi en ruisleipää.

  VastaaPoista
 4. Arvonnan suoritan syyskuun lopussa. Katotaan mitä keksin laittaa palkinnoksi,....

  VastaaPoista
 5. Keksit joissa on täytettä tai sitten paljon suklaata päällä. En uskalla kotiin kantaa, menevät kaupaksi saman tien :)

  VastaaPoista
 6. Marie, se on pahaa vähänäkin. Olen keksien ystävä, mutta niin monet tehtailijat ovat vaihtaneet omistajaa tai valmistajaa, että maku on mennyt monesta, esim. Carnaval ei enää ole entisenlaisensa. Kaurakeksit oli ainakin ennen paljon ja hyvää, myös minttudomino, suklaacookies, ja ne suklaapäällysteiset pätkävohvelit joiden nimeä en muista...

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon Susu, sinä voitit arvonnassa!

  VastaaPoista
 8. Kauniisti sanottu pahoista kekseistä. :)

  VastaaPoista