sunnuntai 3. elokuuta 2014

Päivä elämästäni




"Ajattelen, siis olen."


Kello: 5.30 Naskartelija herää. Vilkaisee ulos ikkunasta ja toteaa itsekseen/lleen, tästä tulee hyvä päivä. Laittaa mökin oven hiljaa kiinni ja astuu rantaan. Kalastusvermeet ovat illan jäljiltä veneessä. Ei tarvita kuin veneen irrotus ja pitkä harppaus veneeseen joka kuljettaa sen käynnistysetäisyydelle rannasta.
Aurinko heittelee ensimmäisiä sädekimppujaan järven ylle. Uusi päivä on alkanut. Harmaahaikara lähtee rannasta lentoon, sillä se on arka lintu.



Samaan aikaan mökissä kuvittelija kääntää kylkeään, ties monennenko kerran kuluneena yönä. Tässä vaiheessa aamua uni on yleensä syvimmillään. Jos käsi on jäänyt nukkujan posken alle, unen mielikuvituksen kiemuroita ei voi edes arvailla.
 Noin kahdeksan pintaan nukkuja herää. Katsoo kelloon, pistää alulle aamutoimet, puurot, kahvit ja voileivät. Käy nuuhkimassa portaalla yön jäljiltä samettista aamua. Käy kasvihuoneessa hakemassa aamutuoreen salaatin. Kun kahvi on porissut ja puuro hautumassa, voi hetkeksi kellahtaa vuoteen lämpöön ja lukea muutaman vuosikerran vanhoja lehtiä.



Aamupissillä mökin kulmalla huomaa kuvittelija hämähäkin kulttuuriteon. Se pitää nopeasti kuvata, niin kauan kuin auringon kehrä osuu siihen.
Jo kuuluu tutun moottorin puksutus. Ei aikaakaan kun kalastaja saapuu aamukalakeikaltaan rantaan. Pitkä liitto on kuvittelijalle opettanut paljon kehon kielestä. Tiedän heti, että siimat ovat olleet kireällä. Myönteistä myhäilyä ei minulta niin vain piiloteta. Kuitenkin kysyn ja kuuntelen missä järven salaiset syvänteet ovat tällä kertaa olleet ja millaisella vieheellä kuhia tänä aamuna narrattiin.



Passikuva kuhasta ja kengät joihin sitä verrattiin. Kenkien numeroa voi vain arvailla.



Olemme jakaneet työt mökillä erityisosaamisalueet huomioon ottaen. Koska kuvittelija on huonopolvinen, niin automaattisesti ruohonleikkuu on minun heiniäni. Myös ruuan valmistus ja tiskaus kuuluu erityisosaamisalueeseeni. Naskartelija hoitaa kasvimaan, kasvihuoneen, perkaa kalat, hakkaa halot ja tekee viivasuorat pinot, niin ja hoitaa myös huussin siivoamisen jonka teoriassa osaan, mutta josta toistaiseksi en ole joutunut antamaan näyttöä.



Neitoperhot pitävät rantakukista, niinpä lähes kaikki työt seisahtuvat kun perhosten tulo havaitaan.



Liljat ovat aloittaneet kukintansa ja suuri on se möttiäisten määrä joka kukissa pörrää.



Lämpöinen kesä aiheuttaa monia brobleemeja joista yksi on kuuman ilman vaatetus. Niinpä esittelen teille mökkeilyvaatteen vailla vertaa. Mieheni antoi ystävällisesti kuluneet kalsarinsa käyttööni, ja napsaus vain niin niistä tuli sortsit.
Ovat passelisti kuluneet ja ilmastointi hoituu monista pikkuriikkisistä rei'istä. "Näin se vanha luutakin lakaisee.."
Ei mennyt amiksen ompeluoppi hukkaan, heh-he!



Onko ilta aamua, vai aamu iltaa viisaampi? Peilityyntä järven pintaa kuvatessani en malta olla hyräilemättä; sua lähde kaunis katselen, likellä vettäsi. 
Iso on lähde ja niin kaunis on maa.Toivon teille kaikille mitä mainiointa elokuuta. Suosioonne sulkeutuen, kirjoittaja!



5 kommenttia:

 1. Kiva postaus!!
  Hauskasti kerroit kesäpäivästäsi ja kuvat ovat vallan ihania, etenkin alin kuva!

  Leppoisaa elokuuta myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa
   Tätä leppoisaa on luvassa, sillä ennustettu kesän kuumin päivä kuljettaa allekirjoittaneen takuulla varjoon.
   Muistetaan juoda paljon.

   Poista
 2. Kesäpäivän koko kuva. Kyllä kannattaa kyykistellä aamuisin.

  VastaaPoista
 3. Piri
  Niinpä, muuten jäisi paljon kokematta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos aamukaffeesta ja puurosta. :) Niin taitavasti kuvailet, että ihan maistoin ne. Muuten nukun myös käsiposkella. :)

  VastaaPoista